Известие

Collapse
No announcement yet.

Гарнитура на главата на 1.8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гарнитура на главата на 1.8 ТС

колеги искам да попитам някой сменял ли е гарнитурата и дали ще мога дасе справя сам?
    а стигнах до този извод защото ми загрява много през 3-4 дни.и след като я пообезвъздуша се оправя
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Колега да не би да Ви се набил радиатора с боклуци и те да пречат на топлообмена?
    Препоръчват да се почиства на водоструйка от разстояние поне 50-60 см и вижте след това дали пак ще загрява. Може пък да не е чак за смяна на гарнитура.
    Успех!
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

Ако го е направила пак след обезвъздушаването и след почистване на радиат. пита, то яко замърсяване ще да е било......иначе това е първото найстина от което трябва да тръгне човек - но май найстина пръскането трябва да е от някакво разстояние, че иначе ребърцата на радиаторите се намачкват от налягането......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

да сваля радиатора или направо да отида на някоя мивка.а с водоструйка би ли станало?

Comment

а и я кажете как се обезвъздушава да знам дали съм направил правилната интервенция

Comment

То по принцип смяната на гарнитура не е много сложно само че ако си го правил и преди това и то не веднъж иначе по специалното са няколко навряни болта на смукателните колектори на казанчето за хидравличната течност специалния камък за болтовете на главата динамометричен ключ и пети за зацепване на ангренажа. главата излиза със смукателния колектор има доста кабели за разкачване и разни други гъзобръци. Аз си мисля че тези коли сами се обезвъздушават оставяш капачката отворена и чакаш да включи перката на вентилатора но парното също трябва да е пуснато на макс. Ако отидеш в някой по голям сервиз могат да ти монтират манометър на мястотона капачката на разширителния съд и да измерят на лягането в охладителната система и тогава ще стане ясно дали имаш проблем с гарнитурата.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Наистина се обезвъздушава сама,ама не трябва да е отворена капачката.Затова е този разширителен съд и маркучето в горния край.Не трябва да пълниш до горе с вода/антифриз,а до означението.За парното не съм сигурен има ли значение в какво положение е - нали няма кранче,а се управлява въздушния поток.

П.П Смяна на гарнитурата си е играчка.Пък и ще е грехота да отвориш мотора и да не си пасваш клапаните,смениш гумичките и т.н.
              Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 21:13.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
              Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

за обезвъздушаването е така,а какво да им направя на клапаните че нещо неразбрах.май е още по играчка да разглобявам и клапани.а това за манометъра него знаех,ще трябва да го направя.ако имате още идеи и снимки за разглобяването ще съм благодарен.поздрави

Comment

Имах предвид,че ако се стигне до сваляне на главата е добре да си напасваш(ако е нужно и да смениш някой) клапаните.Също така да смениш гумичките.Ако има деформиране да шлайфаш главата.
                  Все пак не се сваля всеки ден...
                  Най лесния начин с подръчни материали да си пасваш клапаните е с дрелка,гумен маркуч 6мм. и естествено шлайфпаста.
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.

Comment

вярно е че не всеки ден се сваля главата,но май майстор трябва дасе занимава с тия клапани и темподобни че толкоз много несмея да пипам.а до гарнитурата и сам ще мога да си я сменя

Comment

Успех.

Comment

днес цял ден нямах никакъв проблем със колата,но като се прибрах измих радиатора за всеки случей и ще видим как е сега и двигателя си поизмих малко да придобие вид.поздрави

Comment

За обезвъздушаване не служи ли една врътка в горния ляв край на питата на радиатора......аз поне ползвах нея за обезвъздушаване.....не ми хрумна да има друго предназначение.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

добре колеги имам един друг въпрос,ако може да ми кажете размера на крагчетата на фара т.е. на къси и на дълги.искам да си купя ангелски очи обаче ми искат размер сигурно става въпрос за диаметъра.предварително благодаря

Comment

добре колеги имам един друг въпрос,ако може да ми кажете размера на крагчетата на фара т.е. на къси и на дълги.искам да си купя ангелски очи обаче ми искат размер сигурно става въпрос за диаметъра.предварително благодаря

Comment

Working...
                              X